Златан Ибрахимович е готов да се завърне в Милан за своя трети период в клуба. Според слуховете грандът от Милано е постигнал пълно съгласие за завръщането на шведа, което вероятно ще бъде официално обявено в началото на следващата седмица.

Ролята на Ибрахимович ще бъде на „суперконсултант“ на президента Гери Кардинале, което е хибрид между ролята на технически директор и търговска фигура, свързана с фонда РедБърд, чийто собственик е Кардинале.

Ибрахимович няма да има конкретна роля в организационната схема. 42-годишният швед ще помага на мениджърския екип, воден от Антонио Д’Отавио и Джефри Монкада, като също така ще има думата по отношение на трансферните операции, управлението на екипа и търговските и комуникационни стратегии.

Завръщането на Ибрахимович в Милан е силно подкрепяно от Кардинале. Кардинале винаги е оценявал личността Ибрахимович, която смята за добавена стойност за проекта на „росонерите“.

Шведът всъщност няма да бъде просто представителна фигура, а истински довереник на президента.

Ибрахимович ще има активна роля на трансферния пазар на Милан, както за входящи, така и за напускащи играчи, разбира се, в съгласие с Д’Отавио и Монкада.