Шведската суперзвезда Златан Ибрахимович е готов да започне като титуляр за Милан при гостуването на Фиорентина утре, заяви старши треньорът на Росонерите Стефано Пиоли. 40-годишният ветеран, който е голмайстор на Милан през този сезон с 14 гола в Серия А, но не е играл от мача с Рома на 28-и февруари, когато контузи мускул. Милан тогава спечели с 2:1.

Ибрахимович се върна на терена в четвъртък в турнира Лига Европа, след като се появи от пейката при поражението с 0:1 от Манчестър Юнайтед. След мача се оказа, че Златан отново е почувствал болка и не беше ясно какво точно е състоянието му. Днес се оказва обаче, че всичко е наред.

"Златан си взе нужната игрова практика в четвъртък, травмата му е отшумяла, готов е и утре ще започне като титуляр, заяви Пиоли на пресконференция. Все още не знаем дали ще бъде готов, за да играе пълни 90 минути, но присъствието му и стартирането на мача, е много важно за нас".

Милан в момента е на 2-о място в класирането, но на 9 точки от лидера Интер, след като кризата им се пренесе и в първенството, и в Европа, като общо калкулираха само една победа в пет мача.

"Наистина е разочарование отпадането ни в Европа, но ние излизаме от това 1:2 след два мача с Ман Юнайтед с повече яснота за нашите качества и класа. И също така сме наясно, че разликата дойде от някои детайли и при играчите, и в отборите като цяло", добави Пиоли. Но искаме да вземем максимума. Имаме 11 мача до края на първенството и желанието ни е да спечелим всички тях.

"Но утре ни чака вероятно най-сложният мач, защото съперникът ни е особен отбор, има си силните страни, а ние идваме от период, който вероятно ще ни промени в една или друга степен, добави гологлавият специалист.
Но след прекъсването за националните отбори съм сигурен, че ще бъдем по-силни".

Пътуването до Флоренция ще бъде емоционално за Пиоли, който е прекарал в този клуб 6 години като играч и две като треньор, като по негово време почина трагично и капитанът на виолетовите Давиде Астори.

"Във Флоренция имам много спомени от живота си като играч и като треньор, особено когато се случи трагедията с Давиде. Това са неща, които те променят, оставят белези в тебе. Така че гостуването на Фиорентина в никакъв случай не може да бъде един обикновен мач за мене, добави Пиоли.