Нападателят на Милан Златан Ибрахимович е готов за дербито срещу Интер в събота, след като се е възстановил от Ковид-19, заяви старши треньорът на тима Стефано Пиоли.

Присъствието на 39-годишния швед, дори за част от мача, би било важно за тима на Милан, който спечели първите си три срещи от сезона в Серия А без да допусне гол и е непобеден в 19 мача във всички турнири.

"Златан се усмихва и е в позитивно и решително настроение. Той тренира само от седмица, но се чувства добре. Готов е да играе, но все още трябва да преценим колко минути ще може да остане на терена", каза Пиоли.

Ибрахимович, който даде положителен тест за коронавирус на 25 септември и прекара вируса без симптоми, вкара 14 гола в 22 мача, откакто се завърна за втори престой в Милано през януари и помогна за съживяването на отбора му.

Пиоли пък току-що завърши една година начело на Милан.

"Пътуването ни започна преди година, но мога също да кажа, че все още сме в ранните етапи: имаме още много да се подобряваме. Победата над такъв силен отбор би ни дал ентусиазъм и още повече увереност в качествата, които притежаваме", добави специалистът.