От Сампдория също съобщиха, че в клуба са открити три нови случая на коронавирус. Трима са заразени с COVID-19, както и още един играч, който е бил с отрицателен тест, но след това е диагностициран с опасния вирус.

Целият тим и служителите в клуба бяха подложени на тестове пред подновяването на тренировките, но те показаха, че има още заразени с коронавирус.

„Сампдория информира, че по време на тестовете проведени на футболистите, се появиха резултати, които показват три нови положителни проби за COVID-19, както и един, който отново е заразен с коронавирус. В момента те са безсимптмони и са поставени под карантина в домовете си. Те ще бъдат постоянно наблюдавани, съгласно приетият протокол“, написаха от клуба.

Това идва, след като по-рано днес Фиорентина обяви, че в клуба има нови шест случая на коронавирус, докато в Торино има един случай.

Сампдория беше най-тежко засегнатият клуб в Италия от пандемията, тъй като бяха намерени много заразени.

Халфът на генуезците Маноло Габиадини беше вторият футболист от Серия А, който бе диагностициран с опасния вирус, след защитника на Ювентус Даниеле Ругани.

В Сампдория с положителни проби също бяха Албин Екдал, Антонино Ла Гумина, Мортен Торби и лекарят на тима Амедео Балдари.