Отборите на Ал-Насър и Интер не се победиха в контролна среща, част от турнето им в Япония.
 
Двата тима си размениха по едно попадение в първата част, а второто полувреме не предостави нови голове. За отборът от Саудитска Арабия точен беше Гариб, който отбеляза много красиво попадение от воле, след изящен пас на Талиска. "Нерадзурите" изравниха в края на първата част. Хубава комбинация завърши с точен изстрел на Давиде Фратези.
 
За Ал-Насър проверките приключиха, а Интер ще играе с ПСЖ и Ред Бул Залзбург преди да стартира сезона в Италия
 
Още в третата минута Интер създаде голово положение. Госенс подаде успореден пас към Лаутаро, аржентинецът пропусна от непосредствена близост, но се оказа, че е вдигнат флаг за засада на Госенс при изграждането на атаката.
 
Първа възможност и за Ал-Насър. в 7-та минута Роналдо бе изведен с хубав пас от Секо Фофана и стреля. Португалецът обаче също се беше озовал в положение на засада.
 
 
 
 
Минута по-късно Фофана стреля от около 30 метра, но топката мина високо над вратата на Станкович.
 
Статично положение в 16-та минута. Барела центрира в наказателното поле, а Де Фрай стреля с глава. Ударът към вратата на Ал-Насър беше лек и Науаф се намеси рутинно.
 
В 23-та минута резултата е открит. Андерсон Талиска изведе с ювелирен пас Гариб зад гърба на защитата. Той с едно докосване от въздуха изпрати топката в мрежата.
 
 
 
Само 5 минути по-късно Лаутаро Мартинес се оказа на добра позиция. Неговият удар по диагонала обаче не намери целта. 
 
Интер продължи да търси изравняването на резултата. В 30-та минута след разбъркване, топката стигна до Дъмфрис. Нидерландецът стреля силно, но право в ръцете на вратаря.
 
Интер изравнява реултата в 44-та минута. Лаутаро получи подаване между линиите, отигра с пета към Дъмфрис, а той центрира. На точното място се оказа Давиде Фратези, който с глава изпрати топката в ъгъла на вратата.
 
 
Доста промени в началото на втората част. Звездите Роналдо, Талиска и Телес са три от общо 10-те смени за Ал-Насър. За Интер промените са седем. В игра се появиха новите попълнения Тюрам и Куадрадо.
 
В рамките на 30 секунди между 56-та и 57-та минути, Аслани отправи два шута към вратата на Ал-Насър. Първо отне топката в половината на домакините и незабавно стреля, но в ръцете на Науаф. След това Лаутаро поднесе топката на границата на наказателното поле, но ударът на албанеца мина в страни от гредата.
 
Сериозен пропуск за Интер. В 67-та минута Куадрадо центрира и след известна доза късмет топката се оказа в краката на Мартинес. Аржентинецът от около 5-6 метра обаче изпрати топката високо над вратата.
 
В заключителните минути темпото на игра значително спадна. От това се възползваха футболистите на Луис Кастро. в 80-та минута Ал-Сулайхим се оказа на добра позиция в наказателното поле, но вместо да завърши с удар, предпочете да подава и сгреши.
 
 
 
FT АЛ-НАСЪР - ИНТЕР 1:1 
 
1-0 Абдулрахман Гариб 23'
1-1 Давиде Фратези 44'
 
Съставите на двата отбора:
 
Ал-Насър: Науаф, Султан , Мадо, Уджами. Телес, Фофана, Брозович, Гариб, Калид, Талиска, Роналдо
 
Старши треньор: Луис Кастро
 
 
Интер: Станкович, Бисек, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Фратези, Госенс, Мартинес, Кореа
 
Старши треньор: Симоне Индзаги