Милан изкова пореден безценен успех срещу състава на Верона, надделявайки с резултат 3:1 на стадион “Маркантонио Бентегоди” в последния двубой от неделната програма на 36-ия кръг в Серия "А". Давиде Фараони откри в 38-а минута. Сандро Тонали изравни в последната секунда на първата част. Тонали отново беше герой, давайки аванс на своя тим в 49-а минута. Алесандро Флоренци реши абсолютно всичко четири минути преди края на мача. 

27 снимки

В осмата минута Тео Ернандес отправи далечен удар, който се оказа неточен. В 12-ата минута Симеоне също стреля от дистанция, за да прати топката в ръцете на Майк Менян.

В 16-а минута гостите си помислиха, че поведоха. Сандро Тонали отбеляза, но след преразглеждане от ВАР попадението беше отменено заради засада. В 19-а минута Давиде Калабрия тества Монтипо, но той се справи. 

В 21-та минута Рафаел Леао се строполи в наказателното поле, но съдията не беше заинтересован. Натискът на "росонерите" обаче ставаше все по-могъщ. В 27-а минута Раде Крунич пробва от дистанция, но далеч от истината. 

В 35-а минута гостите показаха активизация и успяха да стигнат до положение. Джовани Симеоне излезе на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай вратата на Менян.

Активизацията даде резултат в 38-а минута. Дарко Лазович качи топката на главата на Фараони, който не пропусна на почти празна врата за 1:0. Секунда преди края на полувремето Сандро Тонали този път успя да отбележи, възползвайки се от асистенция на Рафаел Леао. 

Четири минути след старта на полувремето момчетата на Пиоли успяха да направят своя обрат пълен. Автор на попадениет отново беше вездесъщият в този мач Тонали. 

В 56-ата минута Фикайо Томори стреля с глава след центриране от фал, но не намери целта. В 59-ата минута Адриен Тамезе опита далечен шут, който се оказа твърде разочароващ. В 65-ата минута изстрел на Леао не успя да изненада Монтипо и вратарят изби топката.

В 75-а минута Кевин Лазаня стреля с глава, но над вратата на Менян. Четири минути преди края на редовното време Милан реши всичко. Резервата Алесандро Флоренци се оказа изненадващо на стрелкова позиция и не сбърка, за да изведе Милан отново на върха, с две точки пред големия съперник Интер. 

Верона - Милан 1:3

1:0 - Давиде Фараони (38)

1:1 - Сандро Тонали (45+3)

1:2 - Сандро Тонали (49)

1:3 - Алесандро Флоренци (86)

Ето и съставите на двата тима:

Верона: Монтипо, Чечерини, Гюнтер, Касале, Фараони, Тамезе, Илич, Лазович, Барак, Капрари, Симеоне;

МиланМенян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру;