Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети разказа как преживява тежките дни в домашна изолация като всички останали в Италия заради пандемията причинена от коронавируса. Аржентинецът се надява постепенно всичко да се възстанови:

Gulliver/GettyImages
20 снимки

„Това е много трудна, драматична ситуация по целия сват. Не може да подценяваме нищо. Има голяма тревога и първо, след като имаме китайски собственици, разбрахме, че това е много сериозно нещо. За съжаление коронавируса пристигна и в Италия, с много смъртни случаи и много заразени хора. Трябва да сме много внимателни. Мисленето за възстановяването в този момент е много трудно. До 13 април трябва да си останем вкъщи, за да се успокои разпространението на вируса“, заяви Санети.

„Тези, които трябва да вземат решения за бъдещето на футбола, ще трябва да бъдат много внимателни, защото говорим за здравето и сме много притеснени. Това не е превключвател, който се изключва и включва отново. Трябва да разберем и психологическия аспект на футболистите – усещам голяма загриженост от всички и това трябва да се разбере. Работя от вкъщи с треньора Антонио Конте, с Ориали и с всички останали“, добави още легендарният аржентинец.

Вицепрезидентът на „нерадзурите“ не дава ясно мнение относно идеята за възобновяване на първенството с плейоф между Ювентус, Лацио и Интер за решаване на Скудетото:

„Намирането на формула е сложно в момента. За полуфиналите на Купата на Италия има повече време, но първо трябва да разберем кога ще се успокои ситуацията. Трябва също да внимаваме да не правим компромиси през следващия сезон. Не е лесно да се вземе решение. Трябва да видим всички карти на масата и след това да се надяваме да вземем правилното решение“, заяви Санети.

Той говори и за слуховете за трансфер на Лаутаро Мартинес в Барселона:

„Той е част от нашия клуб и е момче, което е израснало много, а е едва на 22 години. Виждайки го да тренира всяка седмица, той е щастлив с нас и се надявам да остане дълго. Лаутаро е от важните играчи в Интер“, добави аржентинецът.