Това, което изглеждаше като идеален ход за Хари Уинкс, който премина под наем от Тотнъм в Сампдория, се превърна в кошмар за първата половина на сезон 2022-23, след като получи контузия в глезена, която го остави извън игра. Но оттогава англичанинът успя да остави своя отпечатък в италианския клуб, докато се бори за оставане в Серия А. Полузащитникът говори за престоя си в Италия и особено за липсата на контакт с родния му клуб Тотнъм.

В ексклузивно интервю за La Gazzetta dello Sport Уинкс призна, че не се е чувал с "шпорите": "Никой от Тотнъм не се е свързвал с мен, дори треньорът. Бях и оставам изцяло фокусиран върху Сампдория". 27-годишният футболист най-накрая направи своя дебют в Серия А през януари и оттогава стана редовен играч на Сампдория, като играе 90 минути във всеки мач от лигата от този момент и призна, че се чувства "задължен" на клуба за подкрепата, която му е било оказана.

"Имам договор за наем до юни, доволен съм от това преживяване, не знам какво ще е бъдещето ми след юни и дори не мисля за това сега", добави Уинкс.

Уинкс има договор с Тотнъм до 2024 г. и ще се върне в клуба си от детството, ако Сампдория не го вземе за постоянно. Но тъй като "шпорите" може и да се разделят с Конте през лятото, вратата за полузащитника накрая има възможност да бъде отворена.