Клубната легенда на Наполи Марек Хамшик разкри намерението си да завърши своята футболна кариера като играч на „везувиани”.

30-годишният словак вече цяло десетилетие носи екипа на неаполитанци, а наскоро се превърна в техния голмайстор №1 за всички времена, изпреварвайки бележития Диего Армандо Марадона. Халфът е доволен от това си постижение и изобщо не съжалява, че през годините е отказвал оферти Милан и Ювентус.

Хамшик вече безспорен №1 сред голаджиите на Наполи

„Защо Наполи ли? Защото те подписаха с мен, докато още бях хлапе”, каза Хамшик пред „Кориере дело спорт”. „Бях само на 20 години, но и за миг не съм съжалявал. Дори когато и група фенове се обяви срещу мен след идването ми.”

„Щастлив съм в Неапол, точно както всички в моето семейство. Тук ме накараха да се чувствам като у дома си.”

„Градът е красив и хората са топло настроени. Когато Ювентус и Милан ме искаха, изобщо не бях убеден, че трябва да си тръгвам. Нито бях готов, нито исках да го сторя.”

„От професионална и човешка гледна точка, тук имам всичко и вярвам в това. Дори и да знам, че във футбола не бива да даваш прогнози ,тук ще приключа своята кариера.”

„Де Лаурентис (клубния президент – б.р.)? С него имаме специални взаимоотношения. Не знам колко играчи имат привилегията, на която аз се наслаждавам: да говоря с президента си лице в лице без никакви просредници.”

„Треньорът Маурицио Сари? Благодарен съм на всички, но смятам, че Сари направи значим принос при промяната в моята игра. Няма значение, че той почти ме извади от състава”, с усмивка добави Хамшик.