Капитанът на Наполи Марек Хамшик демонстрира скромност, след като изравни клубния рекорд на Диего Армандо Марадона по отбелязани голове. Словашкият национал описа великия аржентинец като „уникален” и „изключителен”, като намекна, че не може да се сравнява с него.

Хамшик най-сетне редом до богоравния за Наполи Марадона

Снощи при успеха с 3:1 над Торино в Серия А Хамшик отбеляза своя гол №115 в официален мач за Наполи.  На него му бяха нужни 477 двубоя за тази цел, докато Марадона натрупа същия актив попадения в периода 1984-1992 година, в който изигра 259 двубоя.

„Знаех, че някога това щеше да се случи и не изпитвах никакво напрежение”, коментира 30-годишният офанзивен халф. „Знаех, че ако вложа всичко от себе си, ще успея да достигна Марадона. Хубаво е, че го направих. Също така съм много щастлив, защото 115 гола за полузащитник е едно добро число.”

„В същото време единственото, по което си приличаме с Марадона, са головете за Наполи. Той беше уникален играч, изключителен, легенда на неаполитанския и световния футбол.”

„Аз съм много щастлив, защото не само че вкарах, но също така и спечелихме мача, с което се върнахме на първото място. Там сме, където искаме да бъдем. Трябва да продължим по същия начин, защото сезонът е дълъг”, завърши Хамшик.