През последните седмици излязоха информации, че Ювентус е готов да се раздели с френския халф Адриен Рабио. Но желанието на бившия футболист на ПСЖ да премине в английския Евертън се оказва проблем.

Според френското издание „L’Equipe” “бианконерите“ са поискали да продадат Рабио след лошото му представяне в първия осминафинал за Шампионската лига срещу Лион, загубен от Старата госпожа с 0:1 на 26 февруари.

Getty Images
18 снимки

25-годишният французин се завърна в Торино по-късно от своите съотборници, с изключение на Гонсало Игуаин, но това няма да доведе до наказание за халфа.

Адриен Рабио се присъедини с безплатен трансфер в Ювентус от ПСЖ миналото лято, подписвайки петгодишен договор на стойност 7,5 милиона евро на сезон.

Във Франция твърдят, че майка му и негов агент Вероник е недоволна от решението на Ювентус, което го принуждава да намали възнаграждението си за четири месеца. Появиха се информации, че Адриен Рабио е бил предложен на Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал, като към първите два клуба се включва и размяна на играчи – в Торино искат да вземат Жоржиньо или Пол Погба.

Предполага се също, че френският национал може да бъде разменната монета, а не Миралем Пянич, с Барселона за бразилеца Артур.

Вместо това желанието на Адриен Рабио е да играе под ръководството на Карло Анчелоти и да премине в Евертън.

Именно италианският специалист даде шанс на французина да играе на най-високото ниво през 2012 година, когато бе на 17 години в ПСЖ. Но проблемът е, че „карамелите“ нямат играч, който да влезе като размяна по сделката. Друг препъни камък е и високата заплата, която получава Рабио, въпреки че той е заявил, че е готов да я намали.

Френският халф изигра 24 мача за Ювентус през този сезон без да отбележи гол или да даде асистенция.