Агентът на Ашраф Хакими Алехандро Камино разкри, че треньорът на Интер Антонио Конте лично е убедил футболист да напусне Реал Мадрид и да премине при „нерадзурите“.

„Той говори с него за проекта, който гради. Зинедин Зидан е причината за преминаването на Хакими в Интер. Той трябва да обясни защо дори не му се обади. Не мисля, че завръщане в Реал Мадрид би било удачно, като се има предвид присъствието на играч като Дани Карвахал, но съм сигурен, че бъдещето на Хакими ще бъде светло след тази стъпка нагоре“, каза агентът на мароканеца.

През последните два сезона бързоногият футболист игра под наем в Борусия Дортмунд. Според информациите Хакими е отказал много повече пари от клубове като Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, за да премине в Интер.

„Конте беше в постоянен контакт с Ашраф. Разговаряше с него за проекта на клуба и това бе причината да направим избора. Мисля, че когато треньор от такава висока класа като Антонио Конте се свърже с вас и е решен да ви включи в тима си, това е доказателство, че сте важна част от този проект“, добави още той.