Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че никога няма да прекрати сезона, докато той е на този пост. Според него това би означавало смъртта на футбола.

Getty Images
97 снимки

Гравина има надежда, че сезон 2019/20 може да бъде завършен и сподели, че единствено правителствена намеса може да принуди прекратяването на кампанията.

„Докато съм президент на Италианската футболна федерация, никога няма да прекратя сезона, защото това ще бъде смъртта на италианския футбол“, каза той след среща проведена в Асколи.

„Защитавам интересите на всички, така че, повтарям, отказвам да прекратим сезона. Освен, ако няма обективни причини за това, свързани със здравето на всички участващи, но някой трябва да ми каже ясно и да ме спре да продължа напред“, добави Гравина.

„При прекратяването на сезона ще изгубим 700-800 милиона евро. Ако играем пред празни трибуни, загубите ще бъдат 300 милиона, а ако рестартираме с фенове, те ще бъдат около 100-150 милиона. Имаме силни договорни отговорности към международни партньори и институции, като УЕФА и ФИФА“, заяви Гравина.