Тимът на Монца е последният участник в италианската Серия А за сезон 2022/23. Отборът, притежаван от Силвио Берлускони победи с 4:3 след продължения Пиза на „Арена Гарибалди“ в града с Наклонената кула.

В редовното време срещата завърши при резултат 3:2 в полза на „нерадзурите“. В първия мач пък съотборниците на Валентин Антов, който не игра и в двата мача, спечелиха с 2:1, което значеше само едно – продължения.

БГНЕС
3 снимки

Бившият нападател на Бреша Ернесто Торегроса даде аванс на Пиза още преди да са изминали 60 секунди, а исландският защитник Хьортур Хермансон удвои в 9-ата. В 20-ата „бианкоросите“ намалиха чрез полузащитника Хосе Мачин.

Десетина минути преди края на редовното време датският нападател Кристиян Гуткяер хвърли в екстаз гостите, отбелязвайки след подаване на своя колега в атака Дани Мота.

Точно когато изглеждаше, че Монца е сигурен участник в елита на Италия догодина, Джузепе Мастину сюрпризира неприятно Джовани Стропа и възпитаниците му. 30-годишният италианец намери мрежата на „бяло-червените“ в петата минута на добавеното време, за да прати срещата в продължения.

Късният гол обаче не повлия на завършилия на четвърто място в редовния сезон на Серия Б тим.

В шестата минута на първото продължение, юношата на Ювентус Лука Мароне направи 3:3, а пет минути след това Гуткяер реализира второто си попадение в мача, убивайки окончателно надеждите на „нерадзурите“, които и през следващата кампания ще играят във второто ниво на Ботуша.