Отборът на Наполи посече Удинезе в шесголов трилър, надвивайки го с 4:2 на „Сан Паоло” в мач от 28-ия кръг на италианската Серия А. Амин Юнес откри в 17-ата минута, а девет по-късно Хосе Кайехон удвои резултата. Кевин Лазаня намали в 30-тата, а Секо Фофана изравни в 36-ата минута.

Аркадиуш Милик отново изведе партенопейците в 57-ата минута, а Дрийс Мертенс оформи крайното 4:2 в 70-тата минута.

Освен с победата над Удинезе, триумфът на Наполи ще бъде запомнен и със смразяващата гледка в 44-ата минута. Преди това Давид Оспина влезе в единоборство с Игнасио Пусето, а стрелецът на Удинезе го удари в главата. Той все пак продължи да играе, но в 44-ата минута се свлече на земята, след което бе закаран в болница.

Още в 17-ата минута Наполи поведе в резултата. Мертенс тръгна отляво и видя към средата Юнес, а халфът на Наполи не се посвени и отправи добър удар, откривайки резултата – 1:0. Девет по-късно Мертенс отново асистира, този път на Хосе Кайехон. Белгиецът достави центриране отляво за испанеца, а бранител на Удине се опита да се намеси, но топката продължи към Кайехон, който насочи за 2:0.

В 30-тата минута Секу Фофана видя в коридор Кевин Лазаня, а той пусна под плонжа на неориентирания Оспина – 1:2. Шест по-късно отбраната на Наполи отново действа разконцентрирано и Фофана стреля по земя, изравнявайки резултата – 2:2.

Все пак в 57-ата минута полякът Аркадиуш Милик насочи прекрасно с глава центриране от корнер на Кайехон и прати топката за трети път във вратата на Удинезе. В 70-тата минута зрителите на „Сан Паоло” станаха свидетели на чудесна солоакция на Дрийс Мертенс, който развинти футболистите не Удинезе отдясно и стреля мощно с левия крак, оформяйки крайното 4:2.

Така Наполи запази вторто си място и вече има 60 точки, девет пред третия Интер и 15 зад лидера Ювентус. Удинезе остава 16-и с 25 точки.