Авторитетната италианска медия – Corriere dello Sport направи така, че редица водещи клубове на Ботуша да се възпротивят от главното заглавие в днешния брой на вестника. Медията публикува голямо превю за идния мач между Интер и Рома, като от двете страни бяха поставени Ромелу Лукаку и Крис Смолинг, а заглавието бе: Black Friday (бел.ред: Черен петък).

Този термин е използван за опис на първия петък след Деня на благодарността в САЩ, когато продажбите в магазините бележат поголовно намаление, а публикацията на италианското издание акцентира върху срещата на бившите съотборници в Манчестър Юнайтед – Смолин и Лукаку, като и двамата са тъмнокожи.

Рома набързо нахока изданието, казвайки, че това е недопустимо, а към „джалоросите” се включи и отбора на Интер, от който написаха: „Футболът е страст, култура и братство. Ние винаги ще бъде против каквито и да било прояви на расизъм”.

Антидискриминационната организация – FARE, публикува снимка на първата страница на вестника и написа: „Медиите разразяват расизма след всеки един изминал ден”.

Милан и Фиорентина също се присъединиха към Рома и Интер, коментирайки заглавието като тотално неприемливо и трябва да се игнорира каквито и да било расистки подбуди. Серия от подобни инциденти се виждат в Италия, като Лукаку, Марио Балотели и Франк Кеси са цели на расистки обиди.