Министърът на спорта на Италия Винценцо Спадафора призна, че все още не е в състояние да каже дали отборите в Серия А ще могат да възобновят тренировки на 4 май.

Той отдавна провежда кампания с клубовете от първенството за възобновяването на заниманията им, след като се очаква втората фаза от коронавируса в Италия да бъде през следващия месец.

Политикът ще се срещне с Италианската футболна федерация в сряда, за да обсъди съдбата на сезон 2019/20, но той поясни, че възобновяването не е задължително.

„В момента не мога да потвърдя нито рестартирането на тренировките на 4 май, нито сезона“, каза Спадафора пред Tg2 Post.

“Спортът не е само футбол или Серия А. Това е икономическа индустрия, но ние също се фокусираме върху футболната страна. В сряда ще се срещна с Италианската футболна федерация, която ще представи протокол за обучение. Ще го оценим заедно. Трябва да разберем дали футболът е готов да се рестартира. Ще го оценя много внимателно, но не трябва да създаваме илюзия, че възобновяването на тренировките означава рестартиране на кампанията“, каза още той.