В лагера на Фиорентина изглежда нямат търпение за петъчния дуел с Ювентус от Серия А. Вече цяла седмица страстите във Флоренция бушуват преди визитата на италианския шампион, който е силно недолюбван от феновете на „виолетовите”.

Мачовете между Фиорентина и Юве са сред най-горещите на Апенините, а предвид събитията от трансферното лято градусът ще бъде още по-висок. Тогава един от любимците на „Артемио Франки” Федерико Бернардески направи всичко по силите си и в крайна смета форсира своята продажба при „старата госпожа”.

Това ще бъде вторият мач от първенството между двата тима, които по-рано се изправиха един срещу друг в петия кръг. Прес септември 2017 Марио Манджукич вкара единственият гол в мача и потвърди тенденцията от последните години „бианконерите” да изпитват минимални трудности срещу Фиорентина у дома.

Сега обаче домакинския фактор ще бъде в полза на „ла виола”, а техният голаджия Джовани Симеоне се закани, че за Ювентус мачът ще бъде това, което битката при Ватерло е била за Наполеон Бонапарт.

„Първата ми мисъл е да преживея отново невероятната радост отпреди година, когато с екипа на Дженоа вкарах два гола на Джанлуиджи Буфон и помогнах на отбора да постигне ценна победа с 3:1”, коментира Симеоне. „Това беше най-добрият ден в моя живот, не само в професионално отношение. Казах го тогава, казвам го и сега – тези два гола завинаги ще останат в спомените ми. Ще разказвам за тях на моите деца, когато ми се родят.”

„В петък отново ще дам всичко от себе си, като бих се отказал от това аз да отбележа, стига да победим накрая. Наистина съм надъхан, феновете наистина ми дават тласък. Усеща се напрегнатото очакване, онзи ден бях в супермаркета и нямаше човек, който след като ме разпозна, да не ми каза: „Вкарай на Буфон, победи Ювентус.”

„Това не ми се е случвало друг път. Юве е един от най-силните отбори – компактни са, солидни, умни, те се защитават и атакуват добре. Всички до един са шампиони и няма значение колко са спечелили, защото винаги са гладни за още. Моите съотборници и аз обаче имаме лудо желание да предоставим на хората една магическа вечер. Фиорентина може да спре този Ювентус.”

„Ние сме наясно с качествата си и също сме гладни. Всеки един отбор, дори и най-силният, има своите слаби страни, а Юве не прави изключение. Ако се борим до последно, без да се предаваме, с цялото си сърце, с кураж и упорство, можем да го направим. Казано накратко – готови сме.”

„Преди мача, както винаги, ще говоря с моя баща (треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне – б.р.). Той няма смисъл да ми казва, че трябва да изляза и да разцепя Ювентус, защото вече знае, че ще го сторя или най-малкото ще опитвам до последно.”

„Как бих си представил мача Фиорентина-Ювентус като произведение на изкуството? Като картина, която изобразява битката при Ватерло”, завърши Симеоне.