Примаверата на Фиорентина до 19 години загуби с 1:2 след продължения финала за Купата на Италия срещу връстниците си от Рома. Българският национал Димо Кръстев бе титуляр за “виолетовите”, като изведе тима си с капитанската лента. Защитникът имаше важна роля в мача, отбелязвайки гола за своя тим в 97-ата минута, но той не се оказа достатъчен и накрая трофея отиде в ръцете на “вълците”. Българинът получи жълт картон в 108-ата минута, а в 115-ата бе заменен заради контузия.

В редовното време двата тима не си отбелязаха и се наложи да се играят продължения. Преди това Фиорентина обаче остана с човек по-малко на терена в 75-ата минута, когато Пиетро Комуцо получи втори жълт и червен картон.

Рома откри резултата още в началото на първото продължение. Джулио Мизитано се разписа в 92-рата минута.

Флорентинци реагираха и стигнаха до изравняването с попадение на Димо Кръстев в 97-ата минута. Защитникът се разписа с глава след центриране от фаул. ”Вълците” обаче успяха да изковат успеха в 114-тата минута, когато Димитриос Керамицис отбеляза победния гол за своя тим.

Така Рома вдигна Купата на Италия в тази възраст за 6-и път, като така спря серията на Фиорентина от 4 поредни успеха в турнира в последните 4 години. “Виолетовите” остават със 7 трофея във витрината си, а най-успешен е тимът на Торино с 8 трофея.