Дисциплинарният трибунал към Серия А отложи решението си по обвиненията в расистки обиди към Мойс Кийн по време на мача между Каляри и Ювентус, като глоби играча за симулация по време на двубоя. Привърженици на Каляри отправиха маймунски звуци към нападателя на Ювентус, който отпразнува пред тях гола си за „Старата госпожа“ за 2:0.

Инцидентът в 85-та минута провокира гневен протест на съотборника му Блез Матюиди, който се оплака от проява на расизъм спрямо себе си отново от фенове на Каляри през изминалия сезон. Трибуналът заяви, че е искал повече информация от делегатите на двубоя в Каляри и публичните власти „да установи в кои части от мача Матюиди и Кийн са били целта на звуци, които могат да бъдат считани за расова дискриминация“.

Отделно от това, комисията глоби 19-годишният нападател Кийн с 2 000 евро за симулация в наказателното поле на Каляри през първото полувреме, за която той получи жълт картон. Нападателят на Наполи Аркадиуш Милик бе глобен със същата сума за симулация при загубата от Емполи. По-рано през сезона, Интер получи наказание от два мача при закрити врати, след като защитникът на Наполи Калиду Кулибали бе обиждан на расова основа по време на мача на „Сан Сиро“. /БГНЕС