Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо бе доволен от победата на своя тим над Торино с 2:1 на „Сан Паоло“. Италианецът направи интересно сравнение за играта на отбора му и направи забележка на футболистите за разсеяността в последните минути на двубоя.

„Надявам се да имам Дрес Мертенс постоянно на разположение. Всичките ми играчи са добри и трябва да намерят пътя си. Постепенно подобряваме резултатите си. Дано да продължим така. Отборът много ми хареса, но ме е яд за допуснатия гол в последните минути. Но играхме добре и компактно“, заяви Гатузо.

„Не трябва да играем повърхностно. В последните 20-25 метра понякога се създава усещането, че не действаме с достатъчно злоба и хъс. Този аспект от нашата игра може да бъде подобрен. Видяхте как се бореха нападателите на Торино, дори с цената да попаднат в засада. Защитата ни си свърши работата“, допълни още той.

„Трябва да играем като отбор до последния ден. Знам какво рискувах, когато казах, че трябва да достигнем 40 точки, силно вярвах в това. Отборът тренира с много проблеми, но продължаваме да следваме пътя си. В края на сезона ще видим дали сме го достигнали. Не можем да забравим някои мачове, като този с Лече. Понякога е моя вината и разбрах, че трябва да се направи нещо различно. Катеначо? Играем в две фази – едната е, когато притежаваме топката, а другата е, когато трябва да си върнем притежанието. Готов съм да отида на върха на планината за моите футболисти. Трябва да тренират, както казвам аз, а не, както те. Трябва да бъдем красиви в нападение като Брад Пит и грозни в защита като мен“, каза треньорът на Наполи.

„Трябва да отдадем уважението си на хората, които загубиха живота си или в момента са болни от този вирус, но мисля, че трябваше да отменят целия кръг в Серия А, а не отделни мачове. По-добре да играем пред пълни трибуни, но ако са взели решение мачовете да са без публика, трябва да проведат двубоите. Защо да се изиграят тези срещи след два месеца? Класирането може да не е същото. Нещата трябва да бъдат разумни“, каза Гатузо.