До миланското дерби остават броени часове, а напрежението нараства. Това издание на „Дерби дела Мадонина” се очаква с може би най-голямо нетърпение в последните години, след като двата отбора се подсилиха сериозно и гледат смело към челните места в Серия „А”. Наставникът на

Милан Дженаро Гатузо пък говори на редовната пресконференция, която предвещава всеки един дуел от Италия.

„Сусо е прав, след като ви каза, че за тези срещи подготовката е индивидуална. Трябва да бъдем добри и да не губим енергията си. Интер е силен отбор, който победи Тотнъм, а те не са слаби. Вече имат шест точки в Шампионска лига, което дава знак за качеството в състава им. Не трябва да се плашим, а да имаме респект към тях. Ще внимаваме за движенията на Иван Перишич и Мауро Икарди, тъй като те увличат много играчи покрай себе си”, сподели Рино Гатузо.

„Може би има хора в отбора, които ме мразят”, довери Гатузо, смеейки се. „Знаят, че когато излезем на занимание, то аз ще искам от тях невероятен интензитет, а когато тренировката завърши, те ще могат да говорят с мен за всичко, което пожелаят. Всички сме хора. Слушам сърцето си винаги, а когато трябва да направя избора на състава си, то нямам никакви дискусии с мен самия. Други може и да се чудят”, продължи Гатузо.

„Лучано Спалети е треньор, който винаги намира решения. Един млад наставник като мен може само да се учи от него. Той знае кога да прави смени и как да нагажда отборите си спрямо ситуацията.”

„Не разчитаме само на Гонсало Игуаин, а на колектива. Някой трябва да подаде топката на Игуаин, за да може той да направи разликата. Отборът ни е по-завършен в сравнение с миналия сезон, сега създаваме повече положения.”

„През последния месец тимът ми се подобри много по отношение на манталитета си. Може би някои от играчите ме мразят, но моята визия за футбола изисква много професионално отношение в тренировките. Аз не съм човек, който си пази мнението за себе си. Много добре знам, че някои ме обичат заради това, докато има едни 20 процента, които най-вероятно ме мразят.”

„Интер има съвсем различни характеристики от нашите, като може би ни превъзхождат физически. На техническо ниво смятам, че сме по-добрият от двата отбора. Трябва да завършим подготовката си за този мач на ниво, тъй като е нужно да изиграем солиден мач. Искам да видя отбор, който се бори за всяка педя терен и да „изяде” тревата, ако е нужно. Искам да победим, но във футбола всичко е възможно. Моето единствено притеснение е дали ще се подготвим по най-добрият начин. Ще направим всичко възможно”, завърши Дженаро Гатузо.