Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо остана доволен от победата над Сасуоло с 2:0, независимо от отменените четири гола за гостите.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

„Създадохме девет шанса за гол и трябваше да завършим първото полувреме с три или четири гола преднина, Имайки предвид колко положения създаваме, не постигаме достатъчн орезултати и не допускаме твърде много попадения, така че неизбежно рискуваме“, заяви Гатузо пред DAZN.

“Мачовете може да се променят, както бяхме много слаби през първото полувреме срещу Парма, но след това се справихме по-добре след почивката. Трябва да се научим как да вкарваме топката в мрежата“, добави още той.

„Не видях мача 50/50. Засадата е част от спорта, нали знаете...Не можете да сравните това, което създадохме, с това, което Сасуоло направи. Може би гледахте различен двубой от мен. Защитавам се, защото видях добро представяне и искам да застана зад играчите си“, каза треньорът на „партенопеите“.

„Да не забравяме, че Сасуоло спъна Интер на „Сан Сиро“, победи Лацио на „Олимпико“ и завърши 3:3 с Ювентус. Те имат идентичност, страхотен отбор и в никакъв случай не беше лесен мач“, добави още той.

Наполи се подготвя за реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Барселона, след като първият мач на „Сан Паоло“ завърши 1:1.

„Можем да напишем история след няколко седмици, тъй като Наполи никога не е достигал до четвъртфиналите на Шампионската лига. Не ни е лесно да се съсредоточим за този мач, защото е юли – горещо е, плажовете са пълни. През последните седмици имаше отпускане, но двубоя със Сасуоло ми хареса. Не можем да направим и най-млаката грешка срещу Барселона. Те получават половин шанс и реализират. Трябва да играем 95 минути съсредоточено. Трябва да сме отбор, който покрива пространствата и да бъдем изцяло фокусирани“, каза Гатузо.