Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо отдаде загубата с 1:3 от Милан на липсата на шампионски манталитет в отбора.
 
"Грешки винаги могат да се случат, а моята цел не е да обвинявам играчите. Сами сме си виновни за загубата, а аз съм първият човек, който ще поеме отговорност. Когато дойде голям мач, винаги става нещо. Явно вината е в мен, щом не мога да подготвя и настроя отбора по правилния начин. Не е случайно, че създаваме толкова много положения и не ги реализираме", заяви Гатузо.
Според него на много от играчите не им достига решителност.
 
"Винаги мислим какво не се получава, какво не е наред, какво е срещу нас. Не ни пречи липсата на късмет. Имаме техниката и качествата, но не ни достига решителност. Говоря за това от месеци насам. Не ми харесва нагласата ни за тези мачове, боли ме от това, което виждам. Трябва да решим проблема колкото се може по-скоро", подчерта бившият италиански национал.
 
Гатузо е категоричен, че сега Златан Ибрахимович е по-добър отпреди 10 години.
 
"Милан вярво изцяло в Ибрахимович и в това, което правят в момента. Мисля, че Ибра е дори по-добър отпреди 10-12 години. Те центрират към него, защото знаят, че той ще стигне до топката. Ние създадохме много положения, но не си вярвахме, че ще ги вкараме. Това беше разликата. Въпрос на манталитет. Във футбола трябва да помагаш на съотборника си, да го насърчиш, когато му е трудно. Твърде много хора се изживяват като професори и това не ми се нрави", откровен бе Гатузо.
 
Той призна, че вече гледа по друг начин на футбола.
 
"Сега виждам футбола коренно различно от времето, когато играех. Не мога да приема обаче да виждам играчите ми без страст и отдаденост. При първите затруднения започваме да се оплакваме от съдиите, да се караме един на друг заради лош пас, да твърдим, че ни липсва късмет. Оплакваме се за всичко, а не трябва. Качествата не ти гарантират успех, трябва да се бориш. Важното е да мислим като отбор, а не като индивидуалности", добави Гатузо.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.