Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо за първи път говори за здравословния си проблем. Както вече се писа, бившият национал на Италия има заболяване на дясното око. Става въпрос за окулярна миастения гравис – автоимунно заболяване, при което отслабват мускулите, контролиращи окото и клепачите. Поради тази причина Гатузо носи превръзка на болното място и не се явяваше на пресконференциите преди и след мачовете на отбора.

„Признавам, че през последните около 12 дни не съм на себе си. Искам да се обърна към всички - особено децата – които поглеждат в огледалото и виждат нещо, което им изглежда странно или не на място: животът е хубав, наслаждавайте му се“, заяви Гатузо.

„Момчетата от отбора също страдат, виждайки ме така. Наясно съм за това, но пък съм жив. Имам това заболяване от 10 години, а сега е третият случай, в което то се обостря толкова лошо. Но ще отмине и окото ми пак ще стане нормално. Не само изглежда зле, а и те кара да се чувстваш изтощен. А и гледайки така в продължение на 24 часа наистина ти изсмуква силите. Само луд човек като мен би издържал да продължил да работи в такива условия.“