Новият наставник на Милан Дженаро Гатузо не възнамерява да промени драстично тактическата постройка на тима за днешния двубой срещу Беневенто от 15-ия кръг на Серия А. Срещата с новака в елита ще бъде треньорския дебют на Рино начело на „росонерите”, а той ще изведе отбора в схема 3-4-3.

Ти да видиш! Уволнението било тотален шок за Монтела

Легендарният полузащитник от близкото минало пое Милан в понеделник, когато неговият предшественик Винченцо Монтела най-сетне беше уволнен. Монтела доста дълго време флиртуваше с подобна съдба, като сам призна, че е можел да бъде освободен далеч по-рано.

 В пресконференцията преди двубоя с Беневенто Гатузо потвърди, че ще разчита на съвсем различна методология, но смята да се придържа към играта с трима в защита. Очаква се да има само две промени сред титулярите. Матео Мусакио ще заеме мястото на Кристиан Сапата в отбрана, а възстановеният от контузия в глезена Фабио Борино ще застане на фланга за сметтка на Иняцио Абате.

Гатузо ги почна от раз - отмени почивния ден в Милан

В същото време Сусо и Джакомо Бонавентура биха могли да бъдат изнесени малко по към крилата. Отпред Никола Калинич ще води атаката, докато Андре Силва все така остава на пейката.

Вероятният състав на Милан (3-4-3):

Джанлуиджи Донарума - Матео Мусакио, Леонардо Бонучи, Алесио Романьоли - Фабио Борини, Франк Кесие, Рикардо Монтоливо, Рикардо Родригес - Сусо, Никола Калинич, Джакомо Бонавентура.