Треньорът на Милан Дженаро Гатузо демонстрира чувство за хумор, когато обсъди новото попълнение на клуба Кжищоф Пионтек. Легендата на „росонерите” сравни полския нападател с филмови персонаж Робокоп преди възловия двубой срещу Наполи в Серия А.

Има повече от сериозна вероятност 23-годишният Пионтек да дебютира в съботното дерби от 21-ия кръг на калчото. Наполи се движи на втора позиция във временното класиране с 47 точки, докато Милан е 4-и с 34.

„Пионтек се разхожда нагоре-надолу като Робокоп”, заяви с усмивка Гатузо. „Дотук е казал само 4 думи, не си губи времето в дрънкане и се отнася по същия начин към тренировките.”

„Физическото му присъствие се усеща, той обича да атакува празните пространства. Още с пристигането си демонстрира сериозен ентусиазъм и беше изненадан колко топло го посрещнаха всички.”

„Когато не вкарваш редовно, идва и напрежението. Когато не бележиш головете, пресата те заколва ритуално. Предполагам, че той е страдал заради това. Страдал е също и заради неизвестността дали ще го привлечем, ако не завършим на четвърто място. Червеният му картон срещу Ювентус също го мъчи.”

Гатузо нямаше как да подмине факта, че ще се изправи отново срещу своя ментор и бивш наставник в Милан Карло Анчелоти. „Карло не може да бъде имитиран в начина, по който се справя със съблекалнята или по който се оправяше с мен. Тази дарба му идва отвътре. Той кара играчите да вярват и влиза в главите им. Не са много хората, които могат да кажат лоша дума за него. Няма как да го копираш. В определени моменти сме се държали като баща и син. Всичко, което съм постигнал, дължа на него. Карло Анчелоти е един страхотен човек", каза Рино Гатузо.