Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо похвали Аркадиуш Милик и Ървинг Лозано след победата над Верона с 2:0. Италианският специалист каза какво двамата и Фаузи Гулам могат да дадат на тима.

„Партенопеите“ продължиха с отличната си форма след рестарта на футбола в Италия, след като спечелиха Купата на Италия.

Головете за успеха над Верона бяха дело на Аркадиуш Милик и Ървинг Лозано, въпреки че бъдещето им не е свързвано с „небесносинята“ фланелка.

„Всички мои играчи са важни, особено сега, когато мога да правя по пет смени“, заяви Гатузо пред DAZN.

“Това беше отлична възможност за Лозано, а следващата седмица може да е и Амин Юнас. Твърдо вярвам, че когато сте част от отбора, всички трябва да работите в една и съща посока, да тренирате на 100%. Срещу Верона бяхме отборът, който поемаше инициативата и игра по-добре. Бяхме отлични с топка и без топка в краката. В добра форма сме. Трябва да се подобрим, когато става дума за търпение и да не се опитваме да форсираме някои атаки, но ми харесва начина, по който играе тима“, добави още той.

„Гулам имаше малки проблеми преди двубоя, което означаваше, че не може да тренира пълноценно преди мача, но сега е по-добре и асистира за едно от попаденията. Нека не забравяме, че преди две години той беше един от най-добрите крайни защитници в света и притежава големи качества“, каза Гатузо.

„Не знам дали ще загубим Милик. Това не са моите пари. Договорът на Аркадиуш може да се провали, но той знае, че виждам много малко нападатели, които могат да го заместят. Знае, че много го уважавам като играч и човек“, заяви италианецът.