Треньорът на Милан Дженаро Гатузо предупреди играчите си да не се поддават на емоциите заради положителната серия, в която тимът се намира. Наставникът заяви, че очаква от подопечените си да се отнесат много сериозно към предстоящия шампионатен двубой с Удинезе.

Двубоят на „Фриули” ще има по-особен заряд, защото от другата страна като треньор застава Масимо Одо. Двамата с Гатузо бяха част от националния отбор на Италия, който донесе последната световна титла – тази от 2006 година.

„Толкова неща ни свързват с Масимо Одо. Той е интелигентен и забавен тип, чийто успехи говорят сами за себе си. Отнасял не един и два шамар в лицето от мен заради шегите си, тъй като имахме доста различни представи как трябва да се подготвяме за мач”, с усмивка заяви Гатузо.

Февруари - решаващият месец за Милан

„Нужно е да се представим по отличен начин утре, за да вземем позитивен резултат. Удинезе е физически здрав отбор, принуждават опонентите да отстъпват, но също така умеят да контраатакуват на скорост. Не трябва да бъркаме никъде, защото в момента Наполи и Ювентус са в по-добра форма.”

„Росонерите” бяха сравнително пасивни през януарския трансферен прозорец. Габриел Палета прекрати договора си с клуба по взаимно съгласие, а Густаво Гомес продължава да води преговори с Бока Хуниорс. „Не поисках нито един нов играч, тъй като твърдо вярвам в този състав. Клубът ме попита дали имам нужда от каквото и да било, но позицията ми си остава същата – добре сме и така”, добави Рино Гатузо.

„Познавам идеите си и усърдната работа на моя екип. Опитвам да оставам здраво стъпил на земята и да не чета кой знае колко какво се говори за мен, защото пътят е много дълъг. Не бива да забравяме какво говореха хората само преди 6 седмици, иначе ще настъпи регрес. В момента още не сме Брад Пит, трябва да продължим да бъдем грозни като мен и брадата ми, с тъмни кръгове под очите ни.”

Милан хвърля тежката артилерия срещу Лудогорец

„Чувам че се говорят неща за място в Шампионската лига, но към момента дори не попадаме в местата, даващи право на участие в Лига Европа.”

„Вече допускаме по-малко голове, защото сега всички помагат в защита, включително и нападателите. В тренировките постоянно тренираме играта в линията, контрите и превантивното покритие. Лесно е за един треньор да работи, когато тимът му полага толкова много внимание”, каза още Гатузо.