Треньорът на Милан Дженаро Гатузо имаше комплименти и критики към различни свои футболисти след победата 3:1 над Киево в Серия А. Наставникът обаче побърза да подчертае, че в нито един момент не е считал, че „росонерите” се намират в криза.

Успехът над „летящите магаренца” беше трети поред за гранда от Милано във всички турнири. Тази серия дойде след поредица доста непостоянни резултати, които вкараха известно притеснение сред тифозите.

„Представянето ни беше константна величина, просто в някои мачове не успяхве да вземем трите точки. Най-слабото ни представяне беше в четвъртък срещу Олимпиакос (когато тимът осъществи обрат от 0:1 до 3:1 – б.р.)”, коментира Гатузо.

„Днес отново допуснахме грешки, подарихме гола на съперника, ала постоянно искахме да играем с топката. Онова преди не беше отборна криза, просто имахме трудности да приключваме мачовете си след добро представяне.”

„На моменти поемахме твърде много рискове в отбрана, но искахме да играем с топката и да я движим по терена.”

„Гонсало Игуаин е шампион, един страхотен реализатор, момче, което се труди наистина усърдно в името на групата. Той изисква от момчетата, а те го уважават.”

„Отборът създава много ситуации и, честно казано, можем да правим дори повече, ако измъкнем още качество от Хакан Чалханоглу. Той е в състояние да създаде още много ситуации за Игуаин, но в момента не е особено остър.”

„Трябва да работим върху левия си фланг, защото през миналия сезон бяхме много по-силни в тази зона. Франк Кесие игра под нивото си през първото полувреме и не беше особено динамичен, но аз обичам да оставям на отбора повече пространство за действие.”

„Просто искам да разполагам с играчи, които ме разбират, когато говоря, които внимават. Не всеки има един и същ характер, някои се нуждаят от потупване по гърба, при други трябва да повишиш глас, затова отношението ми е различно”, добави Гатузо.