Треньорът на Милан Дженаро Гатузо заяви, че финалът за Купата на Италия срещу Ювентус ще бъде третиран от играчите му все едно става дума за двубой, в който залогът е световната титла.

Двата гранда ще се изправят един срещу друг на „Олимпико”  в Рим, а сблъсъкът ще се яви повторение на финала отпреди 2 години, когато Юве надделя след гол на Алваро Мората в продълженията.

„Откъм ентусиазъм при нас това все едно е финал за Световното първенство. Феновете изпитват огромно желание да вдигнем този трофей”, коментира Рино Гатузо.

„Можете да го усетите. Предвид отбора, с който разполагаме, просто трябва да драснем клечката на фойерверките. Няма нужда да надъхвам момчетата, този мач го прави без чужда помощ. Играем срещу тима, който доминира в италианския футбол и който се представя силно в Европа вече 7 години поред. Те разполагат с невероятен манталитет.”

„Ние сме длъжни да покажем най-доброто и ако успеем да превъзмогнем препятствието, можем да постигнем нещо важно. Сигурен съм в това.”

„Трябва да сторим две неща: да не позволим на Юве да направи нищо и да играем нашия футбол с кураж и без да се пазим. Юве разполага с куп шампиони в редиците си, но имат и някои слабости. Ще бъде интересно, надявам се да не допуснем същите грешки , които направихме в последните 15 минути на мача в Торино (по-рано тази година – б.р.).”

„Хуан Куадрадо и Дъглас Коста могат да ни причинят ядове с бързината си. Трябва да играем стегнато, фокусирано и с готовност да страдаме. Умът може да постигне невероятни неща в спорта и живота. Да сме подготвени тактически просто не е достатъчно, трябва нещо да ти прещрака в главата. Имаме нужда от нещо подобно срещу Ювентус”, добави Гатузо.