Аталанта не се стреми към титлата в Серия А, тъй като отборът от Бергамо няма ресурси, за да се конкурира с големите клубове в калчото, сподели старши треньорът на тима Джан Пиеро Гасперини.

Аталанта стартира силно сезона и е на второ място в класирането на Серия А на две точки зад лидера Наполи. Бергамаските нямат загуба след първите 10 кръга.

"Светът на футбола тласка в посока към отборите, които имат повече последователи. Изглежда, че първото изискване, за да си конкурентен е не футболът, а броят на феновете", каза Гасперини пред радио Раи.

"Ние, с нашите ресурси, не можем да кажем, че ще се борим за Скудетото", добави той.

Гасперини пое Аталанта през 2016-та година и класира отбора в за първи път в Шампионската лига през 2019 година, след което тимът влезе в групите на турнира още два пъти. През миналия сезон Аталанта завърши осми в Серия А и не успя да влезе в Европа за първи път, откакто Гасперини стана треньор.

„Може би ще се стремим към Купата на Италия, която също е трудна цел. Иначе мога да кажа, че да стигнеш до Шампионската лига три пъти подред е изключително постижение", добави той.