Наставникът на Аталанта – Джан Пиеро Гасперини, намекна, че може да напусне клуба след края на сезона. „Бергамаските” си осигуриха класиране в Европа, но не и в Шампионска лига. Към момента Аталанта ще играе в Лига на конференциите, но в крайна сметка клубът може да се озове и в Лига Европа, в зависимост от това дали на Ювентус ще му бъдат отнети в крайното касиране.

Аталанта загуби шансове за класиране в Шампионска лига след загубата с 2:3 от Интер.

 „Бъдещето е следващата неделя, тъй като класиране в Лига Европа наистина би било чудесно. Хората смятаха, че този отбор е свършен, но ние показахме, че все още сме конкурентоспособни и винаги сме били там с големите клубове през целия сезон, с голяма разлика от тимовете в средата на класирането“, коментира Гасперини.

„Що се отнася до останалото, ще видим. Несъмнено имаше несъответствие в преценката, защото някои се отнасяха към Аталанта като към отбор, който трябва да влезе в Шампионската лига. Ако очакването е такова, то тогава за един треньор става много трудно винаги да се справя с този вид очаквания“.

„Клубът знае всичките ми притеснения. Имам страхотни отношения на взаимно доверие и благодарност, но има и футбол, а във футбола можете да имате различни мнения. Уважавам тези мнения, явно имам свое и не знам дали ще успеем да се разберем“, каза още треньорът.