Рио Фърдинанд вярва, че възрастта на Виктор Осимен и потенциалната стойност при препродажба го правят много по-привлекателно предложение за Юнайтед от нападателя на Тотнъм Хари Кейн. Отборът на Ерик тен Хаг е почти сигурен, че ще се насочи към трансферния маркер това лято за централен нападател, като Осимен, който е на 24 години, и Кейн, който е на 29, се смятат за ключови цели.

"Мисля, че ако говорех за инвестиране и грижа за парите си, вероятно бих избрал Осимен. Има стойност за препродажба с възрастта му на 24 години. Това ще бъде огромен разход. Бих взел и Хари Кейн. Трябва да бъда честен с вас, ако Манчестър Юнайтед добави някой от тези двама играчи, които споменахме, към техния списък те стават претенденти за титлата. По отношение на формата Осимен лети", сподели Фърдинанд.

Осимен е на път да се превърне в цел за няколко отбора на предстоящия летен трансферен пазар. Нападателят помага изключително много на Наполи в битката за титлата на Серия А отбелязвайки 20 гола във всички турнири. И след поредното силно представяне на Осимен срещу Айнтрахт Франкфурт във вторник вечер, Наполи също е с единия крак на четвъртфиналите на Шампионската лига.

Беше съобщено, че пазарната му стойност може да скочи до 150 милиона паунда през лятото, което Юнайтед може да си позволи, ако бъде поет от нови собственици. Междувременно "червените дяволи" привлякоха Вут Вегхорст под наем през януари, за да запълнят празнината, оставена от Кристиано Роналдо. Но тъй като холандецът се бори за голове и Антони Марсиал е твърде често контузен, е необходимо ново попълнение.