Тъжната новина за смъртта на Джанлука Виали бързо обиколи света на спорта. Бившият футболист на Сампдория, Ювентус и Челси почина на 58-годишна възраст. Той загуби битката с рака на панкреаса, с който се бори от 2017 г. Съболезнования за смъртта на Джанлука Виали поднесоха не само клубовете, в които игра нападателят.
 
Ето и някои от тях:
 
Кремонезе: „Ти ще останеш незабравим пример за нашата същност, Лука!“
 
Сампдория: „Довиждане, Лука!"
 
Интер: „Шампион на терена и извън него. Достоен противник и пример за смелост. Нашите най-дълбоки съболезнования на семейството и приятелите!"
Ювентус: "Сбогом, Джанлука!"
 
Милан: „Натъжени сме от смъртта на Джанлука Виали - велик спортист на терена и извън него. Нашите сърдечни съболезнования на семейството и тези, които той обичаше.“
 
Дженоа: “Довиждане Джанлука. Верен противник и шампион, на когото да подражаваш на и извън терена”
 
Италианската футболна федерация: "Футболна Италия скърби за Виали. Сбогом Джанлука, никога няма да те забравим“
 
Челси: „Ще липсваш на толкова много хора. Легенда за нашия и целия футбол. Толкова много спомени, които да пазим завинаги. Благодарим ти, че ги сподели с нас. Почивай в мир, Джанлука!"
Ливърпул: „Толкова тъжна новина. Мислите ни са с приятелите на Джанлука, семейството му и всички, които са били близо до него."
 
Манчестър Юнайтед: „Прекрасен играч, треньор и човек, срещу когото беше привилегия да играем. Почивай в мир, Джанлука Виали"