Фрозиноне разби с 4:0 Наполи на "Диего Армандо Марадона" и поднесе първата голяма сензация за Купата на Италия. "Канарчетата" стигнаха до успеха с голове през втората част. Енцо Баренечеа откри резултата в 65-ата минута, а пет по-късно Енцо Казо удвои. В 90-ата минута Уалид Чедира вкара трети гол от дузпа, а в продължението на мача Абду Харуи също се разписа. 

Така новакът в Серия А за първи път в своята история се класира за четвъртфинал в турнира. 

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Наполи все пак имаше инициативата през първото полувреме и само малшансът му попречи да води в резултата. В 22-рата минута изстрел на Джакомо Распадори се отби от гредата, а в 37-ата минута гол на Джовани Симеоне бе отменен след намесата на ВАР заради игра с ръка на Йеспер Линдстрьом в хода на атаката. 

В 53-ата минута удар от фал на Марио Руи също срещна гредата. 

Гостите дочакаха своя шанс и в 65-ата минута поведоха. Енцо Баренечеа засече с глава центриране от корнер и прати топката във вратата за 0:1. Пет минути след това Фрозиноне вкара втори гол. Франческо Казо се възползва от грешка на Джовани Ди Лоренцо и се озова сам срещу вратаря, след което го преодоля за 0:2. 

След втория гол на гостите Валтер Мадзари пусна в игра Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, но това не промени нищо в играта на неаполитанците. 

Вместо това в 90-ата минута Ди Лоренцо сбърка за втори път и направи дузпа, която Уалид Чедира реализира. 

В 5-ата минута на добавеното време "канарчетата" вкараха и четвърто попадение. Те организираха бърза контраатака, завършена от Абду Харуи.