Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг сподели, че неговият приятел Матайс де Лихт, който в момента играе за Ювентус, може да премине в Барса в бъдеще.

„Той взе решението да отиде в Ювентус и сато цяла нещата вървят добре за него в Торино. Това не означава, че няма да премине в Барселона след години“, заяви Де Йонг в интервю за холандския вестник „De Telegraaf“.

22-годишният полузащитник говори и за сезона на „каталунците“ до този момент. Според него тимът се представя добре, но винаги трябва да бъде по-постоянен. Той коментира и собственото си представяне.

„Моята гъвкавост на терена е предимство, това ми казва треньора. Сега играя предимно в лявата страна в центъра на терена, защото Артур е контузен. Много съм щастлив от възможността да изиграя толкова много мачове в първите си месеци тук. Успях да покажа възможностите си на моменти, но мога много повече. Не съм толкова доминиращ, колкото бях в Аякс. В настоящата си си позиция трябва да се настроя и да отбелязвам голове“, каза още холандецът.