Френската звезда Франк Рибери няма да напуска Фиорентина. Това заяви бившият вратар на „виолетовите“ Себастиан Фрей. Крилото стана жертва на обир преди дни и намекна, че може да си тръгне от клуба заради този инцидент. Тифозите на тима реагираха остро на това, но Фрей успокои всички и заяви, че Рибери няма намерение да напуска клуба.

„Франк обича Флоренция и никога не е мислил да напуска. Говоря от негово име, защото имахме разговор преди това. Той е изолиран от няколко дни, но иска да сподели, че никоха не е казвал, че ще си тръгне“, заяви Фрей пред Радио Тоскана.

„Рибери единствено каза, че ще вземе решение за защитата на семейството си. Очевидно съжалява за създалата се ситуация, но ми каза ясно да кажа, че обича Флоренция, уважава Фиорентина и техния проект. В нито един момент не се е замислял да си тръгне, особено в труден момент като този и ще спази договора си до края. Смятам, че информациите бяха много преувеличени. Мога да ви уверя, че Франк уважава клуба и Роко Комисо. Такъв респект изпитва и към града, защото хората винаги са се държали добре с него и са му показали уважение“, добави още бившият вратар на „виолетовите“.

„Не бих искал Рибери да се превърне от герой в предател. Той не мисли да си тръгва и ми го потвърди тази сутрин. Помоли ме да предам това съобщение. Има много насъбран гняв от случилото се, но съпругата му също е изразила любовта си към града. Той вероятно ще се превърне от онези играчи, които оставят частица от сърцето си във Флоренция, както бях аз. Нека приключим този спор сега. Целта е да се изправи отново на крака. Планът е да се завърне за Фиорентина и да бъде част от отбора“, каза Фрей.