Треньорът на Рома Пауло Фонсека е отказал да подаде оставка, но ръководството на „римските вълци“ е готово с четирима кандидати, които временно да застанат начело на тима. Това ще се случи, ако „джалоросите“ загубят и реванш с Манчестър Юнайтед в Лига Европа.

В момента Рома е на седмата позиция в Серия А, на две точки зад Сасуоло, а до края на сезона остават четири мача.

Воденият от Фонсека отбор успя да спечели само четири точки в последните пет мача в Серия А, а преди седмица загубиха тежко с 2:6 от Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.

Португалският специалист е провел среща със собствениците на клуба Дан и Райън Фредкин, както и със спортния директор Тиаго Пинто вчера. Срещата е продължила около час и на нея е присъствал агентът на треньора.

Клубът не уволни Фонсека и настоя португалецът да остане до края на сезона начело на тима. Според Il Messaggero, ръководството в крайна сметка може да промени решението си и да замени португалеца, ако се стигне до ново поражение от Манчестър Юнайтед в четвъртък.

Изданието споделя, че „джалоросите“ вече са готови с четирима кандидати, които временно да поемат тима. Това са легендата на клуба Бруно Конти, Морган Де Санктис, Фабрицио Пикарета и Алберто Де Роси.

За момента Маурицио Сари е смятан за почти сигурен нов треньор на Рома. Според „Кориере дело Спорт“, в следващите седмици трябва да се състои решаваща среща между ръководството на клуба и италианския специалист, за да се официализира това.