Силно обичаният от всички фенове на Рома Алесандро Флоренци е сред трансферните цели за Ювентус и Атлетико Мадрид. Ситуацията около универсалния италиански национал е доста любопитна, защото договорът му с клуба изтича през лятото на следващата година.

Тревожно за тифозите на „вълците” е разкритието на вестник „Ил Месаджеро”, че към този етап не са стартирали преговори между 26-годишния Флоренци и клуба. Римлянинът, който с еднакъв успех играе на всички постове по десния фланг, е юноша на „джалоросите” и мнозина виждаха у него следващият голям капитан.

В Ювентус са наясно с този факт и съвсем не е изключено да опитат късмета си през лятото. Ако не друго, то 2017-а година доказа, че Рома е готов да се раздели с всеки свой футболист при точната оферта. Клубът продаде Мохамед Салах в Ливърпул срещу 40 милиона паунда, а през януари 2018-а бе на крачка да стори същото с друга своя звезда – босненският голаджия Един Джеко.

На този етап е твърде рано да се отхвърля потенциално подновяване на договора на Флоренци. Неведнъж футболистът е демонстрирал огромната си любов към Рома и града. В същото време обаче той ще се бори за солидно увеличение в заплатата. По настоящем  той прибира по 1,7 милиона евро годишно, а желанието му тази сума да нарасне най-малко до 3,5 милиона.