Победителят в Гран При на Канада за 2018 година Себастиан Фетел беше на върха на щастието след края на състезанието в Монреал. 30-годишният германец постигна едва втората си победа на „Жил Вилньов” и своя първа с Ферари, който пък не бе печелил на канадска земя от 2004 година.

„Невероятно. Вчера говорих колко точно би значело това място за Ферари. След толкова дълга серия без победи тук, сега се вгледах в публиката и видях, че те са супер щастливи”, заяви Фетел.

Освен всичко друго победата го изпрати и на първо място в генералното класиране със 121 точки. Той изпревари само с една доскорошния лидер Люис Хамилтън (Мерцедес), който завърши едва пети – най-лошото му класиране не само в Канада, а в цялата му кариера (по отношение на завършени състезания – б.р.).

„Все още ни предстои дълъг път в шампионата, затова не отдавам голямо значение. Това е просто добър страничен ефект. Да донеса победа на Ферари и в същото време да карам по такъв начин, просто ме кара да се чувствам горд”, призна Фетел.