Говорителят на Лацио разкри, че феновете на тима стоят зад идеята за оттеглянето от Серия А, макар и под формата на „екстремна хипотеза”. От думите му стана ясно, че клубният бос Клаудио Лотито е имал среща с привържениците, на която те са пожелали да видят протест срещу съдийските своеволия.

„Лациалите” са бесни най-много на рефера Пиеро Джакомели, който ръководи злополучния мач срещу Торино (1:3), в който не бе отсъдена кристална дузпа за римляни. Според техния треньор Симоне Индзаги арбитрите вече четвърти пореден мач от първенството ощетяват Лацио съвсем целенасочено, защото определени фактори не ги желаят в топ 4.

Сензация от Италия: Лацио напуска Серия А?

„Говорих с президента Лотито, който ми каза, че феновете са поискали от нас да проведем протест,а – като екстремна хипотеза – дори да извадим отбора от първенството”, каза Артуро Диаконале за „Радио 24”.

„Аз моля единствено подобни грешки да не се правят, защото искаме едно честно първенство. Противник съм на всякакви теории на коспирацията, дори не обичам да се оплаквам, но нека си говорим истината. Когато определени инциденти се повтарят седмица след седмица, най-малкото имаш правото да се съмняваш.”

„Ако реферът не се е заблудил, то тогава трябва да си говорим за нисък професионализъм. Това значи, че нямаш качествата да ръководиш мач на такова ниво. За всеки, който реферира в Серия А, некомпетентността е недопустима. Явно тогава има други причини.”

„Не желая да създавам конспирации, но събитията са факт. Върху Лацио и срещу Лацио някои неща се повтарят до безкрайност. Футболната централа има силата да коригира грешките и се надявам да го направят.”

„Лацио дразни хората, защото се отличава от общата картина и не попада в рамките. Това създава проблеми”, допълни Диаконале.