Ултрасите на Наполи изразиха любовта си към треньора Дженаро Гатузо и футболистите му преди днешния финален сблъсък от сезона срещу Верона. Победата ще гарантира мястото на Наполи в групите на Шампионската лига без значение от изхода на срещите на директните конкуренти Милан и Ювентус, които играят по същото време.

Въпреки успешния сезон, Гатузо е пред освобождаване, тъй като отношенията му с президента Аурелио Де Лаурентис са влошени. За позицията му се спрягат редица имена, като фаворит на този етап е Лучано Спалети. 

“Най-сетне стигнахме до края на един сезон, който ще се запомни с отсъствието на един от най-важните компоненти на футбола - феновете. Това не означава, че не чувстваме тази кампания като изцяло своя. Ние обичаме и почитаме треньора Гатузо не само заради постигането на тази минимална цел - групите на ШЛ, но и заради това, че успя да предаде чувството за принадлежност към клуба, най-ценния принцип за нас, феновете. 

"Ние изпитваме единствено дълбоко презрение към директорите на клуба, лъжливите медии и онази част от града, която се опитваше да изгони треньора, игнорирайки факта, че той преминаваше през поредица от ужасни професионални и житейски обстоятелства, сериозна семейна загуба и здравословно състояние, от което пострада зрението му и разполагаше с един почти небоеспособен отбор. За финал, ние поздравяваме отбора, който избра правилната страна на този спор”, пишат ултрасите на Наполи в декларация, която е разпространявана и като флаер в града.