След анонса на Кирил Десподов, че напуска Щурм Грац и се завръща в Каляри, то това приповдигна настроението у феновете на тима от Сардиния. Най-добрият български футболист за 2018-а година ще заиграе обратно в Каляри за новия сезон, след като се наслади на много силна кампания в австрийския клуб, в който игра под наем.

В един от местните сайтове мнозина фенове на италианския клуб се надяват, че Десподов е липсващата важна част в атакуващ план за отбора. Според някои от феновете при предишния си престой българинът не получавал достатъчно шансове на „Сардиния Арена”, защото не е навършил 30-годишна възраст.

Доста италианци пък са на мнението, че младостта и физическата сила на българина ще се харесат много на Валтер Дзенга, който според масата коментирали трябва да разчита на българското крило за новата кампания в Серия А.

„Десподов е перфектният футболист за позицията си. Просто беше още един, който Роландо Маран жертва, за да се опита да съсипе отбора ни”, пише Марко.

„Невероятен играч, надявам се Каляри да го запази и наложи”, добавя Антонело.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.