Фенове на Наполи продават чимове трева от стадион "Дачия Арена" в Удине, където тимът на Лучано Спалети спечели титлата, пишат италианските медии.

Неаполитанците завършиха наравно с Удинезе (1:1) в мача от 33-ия кръг на Серия А и по този начин узакониха скудетото. След последния съдийски сигнал тълпи от фенове нахлуха на терена, за да ликуват с играчите.

Привържениците, които изтичаха на терена, както се оказа, искаха не само да прегърнат играчите и треньорите на Наполи, но и да изрежат парчета от тревата, след което внимателно да ги поставят в найлонови торбички. Според източника в петък, 5 май, в платформата eBay са се появили обяви за продажба на шампионската трева.

Минималната сума е 100 евро, максималната е 700 евро. В същото време продавачът описва състоянието на стоките като "чисто нови".

Персоналът на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол предвиди възможни ситуации като тази и покри цялата трева с гигантски син брезент, когато 50 000 фенове се събраха на арената в Неапол, за да гледат мача между Наполи и Удинезе на големи екрани.

За Наполи тази титла бе трета в историята и първа за последните 33 години.