Дженоа обърна с 2:1 Ювентус в мач от 36-ия кръг на Серия А. Пауло Дибала (48) изведе гостите напред, резервата Албер Гудмундсон (87) изравни. Доменико Кришито хвърли в екстаз феновете на "грифоните" с победен гол от дузпа в шестата минута на добавеното време. Така Дженоа събра актив от 28 точки и излезе на 18-ата позиция в класирането, като вече е само на 1 точка от спасителното 17-о място, което в момента заема  Салернитана. Юве пък остава на 4-ото място с 69 точки.

Дженоа Ювентус

източник: sofascore.com

"Бианконерите" влязоха уверено в двубоя и можеха да поведат още в 5-ата минута. Дибала проби отдясно и с перфектно центриране намери Мойс Кийн в наказатеното поле, но ударът му глава мина над вратата на домакините. Домакините отговориха с индивидуален пробив на Маноло Портанова по левия фланг, завършило с хубаво центриране, което затрудни бранителите на Юве и при малко късмет Дестро можеше да прати топката зад гълба на Шчесни. 
 
Футболистите на Дженоа бяха близо до попадение и в 32-ата минута, след като Дестро наскочи бранителите на съпеника при поредното центриране от ъглов удар, но не намери рамката на вратата. Две минути след това удар на Мойс Кийн от малък ъгъл бе отклонен от Сиригу. Дибала напомни за себе си в 40-ата минута с хубав шут, който обаче бе уловен сигурно от стража на домакините. В последната минута на първата част свиреп удар на най-активния в тима на "грифоните" - Портанова бе избит майсторски от Шчесни. 

Секунди след почивката пред Матия Дестро се откри страхотен шанс да разпечати вратата на Юве, но от пет метра нападателят не уцели вратата.  

Нападателят на "бианконерите" Пауло Дибала напомни за високата си класа в 48-ата минута, когато получи топката от Мойс Кийн около дъгата на наказателното поле и с техничен шут прати топката в долния ляв ъгъл на Сиригу за 0:1. Попадението бе под №115 за аржентинеца с фланелката на Ювентус, като той се изравни с Роберто Баджо в голмайсторската класация на клуба.

Резервата на Дженоа Калеб Екубан опита да преодолее стража на гостите в 59-ата минута с удар от малък ъгъл, който обаче премина встрани от вратата. Дибала можеше да сложи точка на спора в 68-ата минута с гол, подобен на първия, но този път топката срещна дясната греда на вратата на домакините. В следващите минути Сиригу излезе на сцената с две блестящи спасявания. Мойс Кийн и Душан Влахович отблизо не успяха да преодолеят стража на "грифоните", който показа завиден рефлекс. 

 
В 82-ата минута реферът отмени дузпа в полза на Старата госпожа минута след като беше посочил бялата точка след единоборство между Гудмундсон и резервата на гостите Марли Аке. Проверката с ВАР показа, че защитникът на Дженоа не е нарушил правилата и 11-метровият наказатеен удар правилно  беше отменен. 
 
Три минути преди края домакините изравниха чрез Алберт Гудмундсон, който бе изведен зад защитата на съперника от Амери и с премерен удар прати топката зад гърба на Шчесни за 1:1. 
 
Попадието даде криле на "грифоните", които можеха да поведат минута по-късно. Надием Амири бе забравен в наказателното поле, но от точката на дузпата стреля в Шчесни. В добавеното време тимът от Торино направи непростим пропуск. Мората се откъсна сам срещу вратаря на домакините, но вместо да шутира, подаде към Кийн, който шутира в аут.  
 
В ответната атака Дженоа спечели дузпа, след като Де Шилио препъна Келвин Йебоа и арбитърът не се поколеба да посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби капитанът Доменико Кришито и показа железни нерви, пращайки топката в мрежата на Юве - 2:1. Само преди седмица той пропусна 11-метров наказателен удар в дербито на Генуа и се разплака на терена, но пое отговорността срещу "бианконерите" и запази шансовете на Дженоа за спасение. 
ДЖЕНОА - ЮВЕНТУС 2:1
 
0:1 Пауло Дибала (48)
1:1 Алберт Гудмондсон (87)
2:1 Доменико Кришито (90+6-дузпа)
 
Дженоа: 57. Сиригу, 36. Хефти, 55. Йостегард, 13. Бани, 4. Кришито, 47. Бадел, 99. Галдамес, 10. Мелегони, 8. Амири, 90. Портанова, 23. Дестро  
Треньор Александър Блесин
Ювентус: 1. Шчесни, 11. Куадрадо, 19. Бонучи, 24. Ругани, 2. Де Шилио, 5. Артур, 47. Мирети, 25. Рабио, 10. Дибала, 7. Влахович, 18. Кийн
Треньор Масимо Алегри