Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, получи добри новини преди дербито с Интер през уикенда. Федерико Киеза се присъедини към в тренировките със своите съотборници при „биаконерите“. Адриен Рабио обаче ще трябва да почака още малко. Това почти сигурно означава, че първият ще може да вземе участие в Дерби д’Италия, докато шаносеве за втория са малки.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Контузиите бяха разочароващ фактор за Алегри и Ювентус през последните седмици, като отсъствието на Киеза и Рабио определено се отрази на представянето на отбора. „Старата госпожа“ загубиха точки за пети път този сезон, когато завършиха наравно 1:1 с Емполи през уикенда, резултат, който позволи на Интер да се върне на върха в таблицата на лигата с мач по-малко.

Матия Де Шилио също все още отсъства, тъй като се възстановява от травмата на кръстна връзка. Уестън Маккени пък взе участие в тренировката, въпреки леката си болка в глезена след загубата от Емполи. Рабио обаче ще трябва да изчака до четвъртък, за да се присъедини към съотборниците си, тъй като завършва възстановяването си от контузия на прасеца.