Собствениците на Ювентус от фамилия Аниели ще дари 10 милиона евро в полза на гражданската защита, която се бори за справяне с извънредната ситуация в Италия, както и на фондацията La Stampa – Specchio dei Tempi, ангажирана да отговаря на нуждите на Торино и Пиемонт.

Exor и дъщерните дружества FCA, Ferrari и CNH Industrial ще закупят 150 респиратора и медицинско-санитарно оборудване от чуждестранни доставчици. Те ще предоставят и безплатни разузнавателни услуги за предлагането и намирането на медицинско оборудване на международните пазари и дейности свързани с митнически услуги за бърз внос в Италия.

В същото време президентът на Ювентус, който също така е и шеф на Асоциацията на европейските клубове излезе с обръщение след днешното решение на УЕФА да пренасрочи Европейското първенство за лятото на 2021 г.

"Европа е пред най-голямото си предизвикателство от поколение насам, което оказва влияние върху всички нива на обществото, в това число и футбола.  

Предизвикателството е огромно и ние като ръководители сме отговорни за това да направим всичко възможно, за да гарантираме бъдещето на футбола, като смекчим влиянието на вируса върху него. Днешното решение на УЕФА за Евро 2020 е доказателство за единомислието и общите усилия при определянето на най-доброто за играта.
 
Сега вече фокусът трябва да падне върху намиране на решение за най-практичния начин да завърши сезонът в клубните първенства, както и да се гарантира, че всичко ще се завърне към нормалния си ритъм възможно най-бързо", заяви Аниели след срещата в УЕФА.