Отборът на Милан започна по впечатляващ начин новата кампания в Серия А. За „росонерите“ тепърва предстоят и мачовете от групите на Лига Европа, но страхотното начало на сезона дава надежди на феновете, че Ибрахимович и компания са способни на нещо голямо.

Специалистите вече започнаха да слагат Милан в сметките за Скудетото, но най-малкото, което може да гони тимът на Стефано Пиоли е завръщане в Шампионска Лига. Бившият наставник на 7-кратния европейски клубен шампион Фабио Капело определено не спести добрите думи за лидера в Италия и дори изрази мнение, че ако Златан Ибрахимович е здрав, Милан е напълно реален претендент на Ювентус за шампионската титла.

„Във всяко нещо, което правиш е важно да вярваш. Ако Милан вярват, че могат да триумфират с титлата, значи това е възможно. Те наистина показват огромно израстване и има защо всички да са оптимистично настроени. Знаем колко безценен за клуба е Ибрахимович и аз мисля, че ако останалите следват неговия пример, съставът има реален шанс да е шампион.",започна легендата. 

Ювентус преживява трудности и сега е моментът, в който останалите трябва да се възползват и трупат точки. Милан се справя прекрасно, без загуба е и вече натрупа някаква преднина пред Юве колкото и рано да е за такива сметки. Нека просто в отбора вярват и работят упорито, а ако продължат по същия начин с победите, за всички ще е много трудно да ги спрат“, сподели Капело.