Световният шампион и носител на Златната топка Фабио Канаваро говори за живота си в Китай по време на пандемията причинена от коронавирус и кога първенството в Италия ще може да стартира отново. В момента бившият защитник на Скуадра адзура е треньор на китайския Гуанджоу Евъргранде:

„Спортните мероприятия в Китай започват в края на април, четири месеца след епидемията от коронавируса. Сега ситуацията е деликатна, все пак ще са необходими поне два месеца, за да стартира първенството в Италия. Надявам се проблемът да бъде решен по-скоро, но като се има предвид това, което се направи в Китай, необходимото време ще бъде толкова“, каза Канаваро.

„Върнах се преди 10 дни от Дубай и сега съм в карантина. Трябва да съобщавам температурата си всеки ден. В петък приключвам и полицията ще ми издаде документ, с който ще мога да се придвижвам свободно. Това са правилата. В момента никой не може да прави прогнози кога нещата се оправят в Италия. Ситуацията в света е тревожна, хората подценяват вируса и продължават да излизат и да имат контакти с други хора“, добави още железният защитник от близкото минало пред микрофона на RadioUno.

В същото време Фабио Канаваро и бившият му съотборник в Реал Мадрид Икер Касияс си направиха емоционална видеосреща в Instagram. На нея носителят на Златната топка, който сега е треньор на китайския Гуанджоу Гранде, разказа за тежката ситуация с коронавируса в Италия.